Суспільне мовлення

Під одягом та у взутті: подружжя намагалось вивезти з України валюту на майже 6 млн грн

Сьогодні, 24 жовтня, у пункті пропуску “Шегині-Медика” подружжя намагалося вивезти з України понад 145 тисяч швейцарських франків. Чоловік з дружиною заховали гроші під одяг та у взуття, після чого обрали смугу “зелений коридор”.

Як повідомили на Facebook-сторінці Львівської митниці, у пункт пропуску “Шегині” приїхав 58-річний житель Винників за кермом легковика “SKODA KODIAQ” та його 53-річна дружина. Подружжя планувало їхати до Польщі. Для проходження митного контролю чоловік обрав смугу руху “зелений коридор”. Таким чином, він підтвердив, що не перевозить речі та цінності, які потрібно декларувати чи оподатковувати.

Гроші, заховані у панчосі. Скріншот з відео Львівської митниці

Під час огляду митники виявили, що мешканці Львівщини переховують у взутті та під одягом купюри, номіналом від тисячі до десяти франків.

“Працівники митниці спільно з прикордонниками виявили у чоловіка 61 050 швейцарських франків, що за курсом НБУ становить 2 млн. 500 тис. 333 гривні. У пасажирки було виявлено 84 330 швейцарських франків, що в еквіваленті становить 3 млн. 453 тис. 777 гривень”, — йдеться у повідомленні.

Таким чином, подорожні порушили правила декларування валютних цінностей. Покарання передбачає штраф у розмірі 20 відсотків суми, що перевищує дозволену законодавством України. Чоловікові та дружині повернули гроші, які відповідають еквіваленту 10 тисяч євро. Решту валюти тимчасово вилучили.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Невдовзі справу розглядатимуть у суді.


Джерело: Суспільне мовлення України