Суспільне мовлення

Перше медоб’єднання Львова хоче викупити готель “Власта”

Перше медичне об’єднання Львова просить, аби приміщення готелю “Власта” дали можливість викупити для лікарні. Генеральний директор медоб’єднання Олег Самчук записав відеозвернення до учасників аукціону.

За його словами, приміщення готелю, що на вулиці Клепарівській, 30, потрібне пацієнтам, яких очікує тривала реабілітація.

“Людям, які приїздять до нас з усієї України, на час реабілітації та протезування потрібне житло у Львові. Нині це сотні пацієнтів. Далі — будуть тисячі. Цим житлом може стати старий готель, який ми спільно з містом готові викупити за стартовою ціною, сплатити борги і відремонтувати. Звертаємося до усіх учасників аукціону: відкличте свої заявки. Підтримайте лікарню і наших пацієнтів”, — сказав Олег Самчук.

За словами Олега Самчука, готель готові викупити за 7 млн грн. Приміщення хочуть зробити корпусом лікарні. також він додав, що від початку повномасштабного вторгнення у Першому ТМО надавали медичну допомогу більш як 11 тисячам важкопоранених українців та 80 тисячам переселенців.

“Розмістити пацієнтів, які потребують реабілітації, у лікарні ми не можемо, адже лікарня має велику кількість критичних пацієнтів”, — додав Олег Самчук.

Також 18 січня відбулося засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради. Депутати вирішили звернутись до прем’єр-міністра та Кабінету міністрів щодо зупинки аукціону та передачі цих приміщень з державної у комунальну власність, повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Ломага у Facebook.

“Також звернулись до міського голови Львова щодо скликання позачергової сесії у цю п’ятницю, 20 січня, аби винести це питання на розгляд депутатського корпусу ЛМР та прийняти відповідні ухвали щодо цього питання”, — додав він.

Готель “Власта” — двозірковий готель у Львові, (повна назва – Державне підприємство Міністерства оборони України Готель “Власта”). Розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА. 12-поверхову будівлю готелю спорудили в 1976 році, на початку 1990-х готель перейменували (колишня назва “Росія”).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Готель у будівлі займає 9 поверхів і має 157 номерів на 289 місць. Два роки тому готель передали з власності Міністерства оборони Фонду державного майна для приватизації.

Читайте також


Джерело: Суспільне мовлення України