Суспільне мовлення

Перша допомога тваринам: австралійські кінологи провели майстерклас у Львові

Кінологи з Австралії завітали до Львова, щоб провести майстер-клас з надання першої медичної допомоги тваринам. До події долучилися ветеринари, волонтери пошуково-рятувальних організацій та представники кінологічного центру.

Найджел Оллсопп — тренер Поліцейської академії міста Квінсленд. Чоловік брав участь у численних поліцейських та військових спецопераціях за участі службових собак. Своїм досвідом кінолог вирішив поділитися із українськими фахівцями.

“Сьогодні ми проводимо навчання щодо надання першої швидкої допомоги тваринам. Це деякі прийоми і техніки, яких ми навчилися від офіцерів поліції, від представників Збройних сил, які є професійними кінологами, адаптували цей курс і спрямували на навчання цивільного населення. Ми залишаємо два варіанти матеріалів, які ми зробили для цього курсу, ними можна буде користуватися, цей курс буде під запис”, — каже Найджел Оллсопп.

Найджел Оллсопп. Суспільне Львів

Участь у майстеркласі взяли представники кінологічного центру, ветеринари, волонтери пошуково-рятувальних організацій. Серед них — Галина Гончарук. Жінка вже понад сім років шукає та рятує людей разом з собаками. На тренінг прийшла разом із чотирма собаками. Каже, що під час пошуку людей тварини також можуть отримати поранення.

“Травми ока, травми кінцівок різні, починаючи від розрізів, закінчуючи переломами. Хоча вони часто працюють у захисному взутті, все одно того не уникнеш, взуття може загубитися в процесі пошуку або на тренуванні. Напевно, найчастіше травмуються кінцівки і голова, тулуб рідше. Прийшли підтримати рівень знань, дізнатися нового, тому що жодна галузь не стоїть на місці, з’являються нові методики, більш ефективні методи, способи надання домедичної допомоги”, — говорить Галина Гончарук.

Майстерклас у Львові

Майстерклас у Львові. Суспільне Львів

За словами голови організації “Дружня до тварин” Ольги Кирилович, австралійські колеги допомагають Україні від початку повномасштабного вторгнення.

“Від початку війни дуже багато українців пройшли курси першої домедичної допомоги для людей, тому що ми всі розуміли, не дай Бог щось, але ми можемо врятувати життя сусідам чи родичам. У випадку таких ситуацій аналогічно і стосовно тварин, там є своя специфіка за рахунок того, що це тварини. Це наші чотирилапі друзі, відповідно цьому окремо варто навчатися”, — каже Ольга Кирилович.

Після Львова Найджел Оллсопп відвідає Київ. Там він планує розповісти про програму чипування, щоб уникнути зникнення домашніх тварин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України