Суспільне мовлення

Перевірка мереж та підготовка резервних джерел живлення: Львів готується до зимового сезону

У Львові повністю завершили гідравлічні випробування мереж, а готовність котелень і ТЕЦ становить 98%. Також усі ключові котельні забезпечили резервними джерелами живлення і відповідно сформували запас палива для цих генераторів.

Про це в ефірі Суспільне Спротив повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Орест Тимчишин.

Зараз, за словами Ореста Тимчишина, проводять закупівлі інших необхідних речей. Наприклад, місту потрібні паливовози.

“Паливовози нам потрібні, щоб не залежати від постачальників палива, тому що ми розуміємо, коли буде критична ситуація, то підприємства з якими є угоди, вони не завжди зможуть своєчасно забезпечити доставку палива до наших об’єктів”, — пояснює Орест Тимчишин.

Міські комунальні заклади охорони здоров’я забезпечують резервними джерелами опалення, каже директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

“Також всі напрямки водозабезпечення Львова мають резервне живлення. Це близько 80 генераторів, що дає можливість забезпечити місто водою до перших поверхів. Залежно від рельєфу, це один-три-чотири поверхи. Відповідно у підвальних приміщеннях довстановлені водорозбірні крани для того, щоб мешканці верхніх поверхів змогли отримувати воду”, — говорить Орест Тимчишин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, також у місті розробили карту, відповідно до якої у випадку блекауту буде розвезено 45 ємностей для води, де мешканці зможуть її отримати.


Джерело: Суспільне мовлення України