Суспільне мовлення

Переселенець з Донеччини релокував до Львова кондитерське підприємство

Донеччанин Сергій Пивовар евакуював своє кондитерське підприємство з Донеччини до Львова. Журналісти Суспільного побували в кондитерському цеху “Солодкі уяви” у Львові й поспілкувалися з Сергієм про релокацію бізнесу та роботу під час війни.

Сергій Пивовар переселенець з Донецька. З початком повномасштабного вторгнення чоловік релокував своє кондитерське підприємство до Львова.

“Фізично — це не важко, важко ментально подолати перепони та психологічно. Ще питання відтягує в часі налагодження бізнес-процесів — це знання місцевого ринку, місцевих постачальників”, — каже пекар Сергій Пивовар.

Релокована пекарня. Суспільне Львів

У Донецькій кондитерській чоловік мав своїх працівників, та коли приїхав до Львова , навчився випікати самостійно.

“Довелось цим зайнятись, бо обставини і пошук рішень вимагав моєї участі і тому я став до стола і почав випікати сам. Доба, дві, три і все налагоджується. В телефонному режимі, зумі, дружина підказувала, дівчата, що працювали”, — каже Сергій Пивовар.

Переселенець з Донеччини релокував до Львова кондитерське підприємство

Релокована пекарня. Суспільне Львів

Допомагає створювати кондитерські вироби переселенка з Харкова. За фахом жінка медик, але випікати любила ще з дитинства, тому на пенсії знайшла роботу для душі.

“Це ж наші, як то кажуть, земляки. Ми півдняки, а вони східняки, допомагаємо, намагаємось все розвивати, бо справді, людина тільки починає працювати. Я допомагаю і підтягую своїх подруг, яких я вже тут маю”, — розповідає пекарка Валентина Сідорова.

Фірмова випічка кондитера — це булочки “сметанники”. Та найпопулярніший на кухні торт “Медівник”. Згодом Сергій Пивовар планує розширити свій асортимент та почати виготовляти кондитерські напівфабрикати. Свої вироби зараз продає на гуртівню.

Читайте також

Допомога релокованому бізнесу: як працює підприємство на Львівщині

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“На Луганщині ми втратили все”. Як рубіжанські шкарпетки почали виробляти у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України