Суспільне мовлення

Переправляли сигарети до Польщі безпілотниками. На Львівщині викрили незаконну схему

Вночі, 7 вересня, прикордонники помітили чоловіків, які намагались переправити сигарети до Польщі за допомогою чотирьох безпілотників. Дані передали польським колегам. Про це повідомили на Facebook-сторінці Західного регіонального управління ДПСУ.

Інцидент трапився на околиці села Тернава, що за 10 км від держкордону. Там прикордонники побачили групу чоловіків, які намагались запустити у повітря чотири саморобні безпілотники. Помітивши наряд, чоловіки втекли.

“Безпілотники пролетіли територією Польщі понад 10 км. Українські прикордонники одразу передали дані польським колегам, які на своїй території теж знайшли пакунки з сигаретами. Згодом вони повідомили, що затримали й чоловіка, який невдовзі прибув за товаром”, — каже офіцер пресслужби адміністрації Держприкордонслужби Іван Іванчук.

Сигарети намагались доправити саморобними безпілотниками. Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

За даними ДПСУ, за допомогою саморобних безпілотників чоловіки планували переправити “клієнту” в Польщі 3600 пачок сигарет без марок акцизного податку України. На місці події прикордонники також знайшли позашляховик з причепом, техніку для запуску безпілотників, чорнові записи, банківські картки, 4000 польських злотих та понад 2000 гривень.

Блоки сигарет та безпілотні літальні апарати

Блоки сигарет та безпілотні літальні апарати. Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Усю інформацію прикордонники передали працівникам поліції. Особи причетних до схеми наразі встановлюють.

У Львові чоловік кинув гранату в авто поліції


Джерело: Суспільне мовлення України