Суспільне мовлення

Паспорти, дипломи та довідки МСЕК про інвалідність: мешканця Львівщини підозрюють у підробці документів

На Львівщині арештували 54-річного чоловіка, який, за даними поліції, облаштував вдома “майстерню” з підробки документів держустанов. Підозрюваний продавав фальшиві паспорти, дипломи про вищу освіту, посвідчення учасника бойових дій та довідки про непридатність до служби для виїзду за кордон.

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції України, чоловік на замовлення виготовляв документи держустанов з голографічними елементами та гербовими печатками. Зокрема, і документи системи МВС України. “Майстерню” підозрюваний організував вдома, а клієнтів шукав через інтернет.

“Придбати у чоловіка можна було посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, паспорт, дипломи про вищу освіту, свідоцтво про смерть, посвідчення УБД та навіть акцизні марки до алкогольної продукції. Великим попитом у ділка користувалися документи, завдяки яким військовозобов’язані чоловіки мали можливість оформити довідки про непридатність до військової служби та зняття з військового обліку”, — йдеться у повідомленні.

Обшуки в помешканні чоловіка. Національна поліція України

Так, за даними прокуратури, мешканець Львівщини за 500 доларів виготовив чоловіку призовного віку пакет фіктивних документів для виїзду за кордон. Зокрема, довідку з акта огляду медико-соціальною експертною комісією та пенсійне посвідчення. Там були дані про те, що чоловік нібито отримав групу інвалідності.

Під час обшуків поліція знайшла у помешканні підозрюваного велику кількість підроблених документів, штампів та печаток держустанов. Чоловікові оголосили про підозру за двома статтями: незаконне переправлення людей через кордон та підроблення документів, печаток, штампів та бланків. Йому загрожує до дев’яти років ув’язнення. Суд вже обрав запобіжний захід для чоловіка — арешт із правом внесення застави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досудове розслідування триває.


Джерело: Суспільне мовлення України