Суспільне мовлення

Паливо не можна зберігати у підвалі: львів’янам пояснили правила користування генераторами

У Львові 61 ОСББ придбало генератори та працюють над закупівлею палива до них. Про це повідомила заступниця міського голови Львова з житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

8 листопада із головами ОСББ провели спільну нараду. На ній рятувальники розповіли про правила поведінки з паливом для електрогенераторів.

  1. Паливо для генераторів не можна тримати у підвалі.
  2. ДСНС рекомендує повністю заповнити пальним бак генератора – це приблизно 15-20 л.
  3. Якщо паливо закінчиться, поїхати на автозаправну станцію і докупити. Також можна придбати талони на пальне замість реального або ж зберігати його в гаражі когось із мешканців будинку.
  4. Рятувальники радять зберігати паливо в металевих, а не пластикових каністрах.

Два ОСББ подалися на участь у міській програмі з відшкодування до 50% вартості від ціни генератора.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щоб скористатися компенсацією ОСББ, керуючі компанії, кооперативи спочатку мають оплатити купівлю електрогенератора через банк. Тоді через ЦНАП чи сервіс електронних звернень подати заяву на участь у Програмі. Попередньо — процедура розгляду заяви і прийняття рішення триватиме до 10 днів. Раніше зазначали, що номінальна потужність генератора має бути від 3 кВт. На нараді просили знизити це число до 2 кВт.

Що відомо

  • Мешканці багатоповерхівок у Львові зможуть отримати від міста відшкодування 50% вартості генератора. Таке рішення 4 листопада ухвалив міський виконавчий комітет.
  • Отримати компенсацію можуть ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова. Місто повертає 50% коштів від ціни генератора, але не більше 30 тис. грн. Є вимоги до електрогенератора – його номінальна потужність має бути від 3 кВт
  • 7 листопада у львівських ЦНАПах почали приймати документи на відшкодування половини вартості генератора


Джерело: Суспільне мовлення України