Суспільне мовлення

Оркестр Львівської філармонії виступив у нью-йоркському Карнеґі-Хол

15 лютого Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії виступив у нью-йоркському Карнеґі-Хол. Концерт був частиною турне оркестру Сполученими Штатами Америки. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Генеральний директор Львівської національної філармонії Володимир Сивохіп зазначив, виступ в Карнеґі-Хол — це найважливіша подія в житті оркестру.

“Ось ми тут, в центрі Нью-Йорка. Настав цей історичний момент. Наше 120-річчя, наш ювілей, відзначаємо на найголовнішій сцені світу, де звучать найкращі світові твори”, — каже Володимир Сивохіп.

Виступ музиканти розпочали з Камерної симфонії №3 Євгена Станковича. Наступним номером програми був Перший фортепіанний концерт Йоганнеса Брамса. Соло виконав українсько-американський піаніст Станіслав Христенко. Третім твором стала Дев’ята симфонія Антоніна Дворжака “З Нового Світу”.

Масштабний закордонний тур симфонічного оркестру Львівської філармонії стартував цьогоріч у січні. Він триватиме до березня. Загалом тур налічує близько 40 концертів на найвідоміших сценічних майданчиках Америки.

Читайте також

У театрі в Дрогобичі працюють переселенці з Луганщини

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Концерти у темряві та збори для військових: як працюють львівські заклади культури під час воєнного стану


Джерело: Суспільне мовлення України