Україна і світ

Операція ЗСУ на Курщині змушує РФ переглянути стратегію війни в Україні – ISW Прорив кордону в Курській області

Операція Збройних сил України в Курській області та подальші потенційні вторгнення української армії змусять Кремль перерозподілити свої ресурси для захисту держкордону, жертвуючи ефективністю військових дій в Україні. 

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Операція ЗСУ на Курщині змушує РФ змінювати свої плани у війні

Зазначається, що до початку операції українських військ у Курській області Кремль сприймав свій державний кордон як сплячий фронт, що давало Росії можливість бути гнучкішими у накопиченні і використанні ресурсів в Україні.  

Зараз дивляться

Одначе тепер Росія змушена буде переглянути своє ставлення, витрачаючи живу силу і техніку для захисту кордону. Це може накласти довгострокові обмеження в оперативному плануванні, з якими Росія раніше не стикалася. 

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що Путін не оцінював попередні транскордонні операції України на території Росії як такі, що становлять середньострокові та довгострокові загрози для країни-агресорки. 

Які загрози для РФ створює операція ЗСУ в Курській області

Як зазначають експерти ISW, нинішня операція української армії створює значні загрози російським військовим операціям в Україні та стабільності режиму Путіна й вимагає відповіді. 

Прорив у Курській області, ймовірно, розширить роздуми Кремля щодо того, які види українських операцій можливі вздовж кордону. Тривале ставлення Росії до міжнародного кордону як до бездіяльної лінії фронту є стратегічним провалом. 

Як виявилося, погано обладнаних і укомплектованих прикордонних укріплень недостатньо, щоб запобігти діям української армії на початку операції в Курській області. Саме тому російське військове командування, ймовірно, дійде висновку про необхідність витрачання більшої кількості ресурсів. 

Отже, цей висновок звужує гнучкість, якою Росія користувалася у залученні живої сили та матеріальних засобів для своїх поточних наступальних зусиль в Україні.

Відтепер російському військовому командуванню доведеться враховувати вимоги до оборони кордону, визначаючи, які ресурси можна виділити для майбутнього широкомасштабного наступу та оборонних зусиль в Україні.

Прорив кордону в Курській області

Нагадаємо, що 6 серпня в Курській області стався прорив кордону.

У РФ стверджують, що “українські сили” почали наступ та захопили 45 кв. км території Курської області.

Водночас видання The Telegraph повідомляє, що раптова атака в Курській області принизила російську армію.

Журналісти стверджують, що нібито українські військові за дві доби захопили більше територій, ніж під час контрнаступу у 2023 році.


Фото: Администрація Курської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 08:21:06