Суспільне мовлення

Опалювальний сезон: як готують до зими модульні містечка у Львові

У Львові для внутрішньо переміщених осіб облаштують ще одне модульне містечко. Там зможуть проживати 1300 людей. Наразі у модульних містечках Львова проживає близько 1000 переселенців. Про це повідомив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Нове модульне містечко облаштують поруч із діючими будиночками на Сихові, модульне містечко у Стрийському парку демонтують, а два інші на період зими – законсервують.

Галина Ісіченко проживає у модульному містечку на Сихові разом з онуками та дочкою. Вони приїхали до Львова у квітні з Балаклії.

“Стріляли …І казали, якщо ви не виїдете в цей день, то закривають виїзд. Світла немає, а нам треба вчитися, дітям це погано. І ми вирішили виїхати”, – пригадує жінка.

Впродовж останніх днів вони вмикають обігрівач, який вмонтований у будиночку. Пані Галина каже, що в будиночках наразі тепло.

Територія модульного містечка у Львові. Суспільне Львів

Мешканці модульного містечка користуються кухнею та санвузлом, які розташовані на території. На період зими міська влада планує облаштувати нове модульне містечко. У ньому харчоблок, душові кімнати та вбиральні розмістять у одному приміщенні із житловими кімнатами. Житло облаштують поруч із діючим модульним містечком на Сихові.

“Ми плануємо встановити такі модульні двоповерхові будиночки. Там буде по 40 кімнат і там зможуть жити по 160 людей і загальна кількість мешканців може становити близько 1300 людей, це більше ніж зараз”, – каже заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

У трьох модульних містечках Львова мешкають близько 1000 людей. Їх переселять у нове житло. Будиночки у Стрийському парку планують демонтувати, а два інші, діючі містечка – законсервують до весни. Нове містечко планують облаштувати до початку опалювального сезону.

“Чекаємо поставок від польського уряду перших контейнерів і відразу приступаємо до роботи. Дуже сподіваємося, що це вже буде наступного тижня”, – додає Любомир Зубач.

Щоб забезпечити теплом мешканців Львова міська рада розглядає різні варіанти у зв’язку з воєнними злочинами Росії. Місто закупило понад 600 металевих печей, також придбають паливо і перевіряють електромережі.

“Станом на сьогоднішній день в нас ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2 готові до зими, там проведені повністю ремонтні роботи, що стосується котелень, то 99% котелень в нас готові також. Одна котельня на Кирила Мефодія є в ремонті, там проводиться повна реконструкція, ми плануємо завершити роботи до 9 жовтня”, – каже заступниця міського голови із питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Також заступниця мера радить львів’янам придбати обігрівачі, електрочайники, ліхтарики та свічки, сірники та інші речі для того, щоб пережити періоди, коли може не бути газу або світла.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині перевіряють приміщення, які хочуть облаштувати для переселенців


Джерело: Суспільне мовлення України