Україна і світ

ОП, уряд та місцева влада проводитимуть брифінги щодо подолання енергетичних викликів

Фото: Офіс президента

Відсьогодні, 18 липня, представники Офісу президента України, уряду, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та дипломатичних установ будуть проводити спільні брифінги. 

Брифінги щодо подолання енергетичних викликів: що відомо

Вони відбуватимуться що два тижні та будуть присвячені оперативному реагуванню на запити громад і координації з міжнародними партнерами.

Заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба зазначив, що брифінги проводять на виконання рішення президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Зараз дивляться

– Маємо зібрати всі потреби громад і поінформувати наших іноземних партнерів, щоб потім усе обладнання передати в регіони й запустити в роботу. Завдання влади сьогодні – зробити все, щоб у людей було стабільне електро- й водопостачання, – сказав він.

Міністр енергетики Герман Галущенко та т. в. о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков розповіли про перебіг ремонтних робіт і постачання резервної генерації на об’єкти критичної інфраструктури.

Представник ПРООН Роман Шахматенко презентував цифрову платформу щодо систематизації наявних потреб і проєктів в енергетичному секторі.

Крім того, 20 липня уряд планує запустити гарячу лінію 15-49 з питань енергетики.

Урядовці закликали представників місцевої влади поширити інформацію у громадах про програми кредитування та зменшення кількості дозвільної документації для підключення додаткової генерації.

Зокрема, у межах кредитної програми “5-7-9” Міністерство економіки запровадило проєкти з фінансування генерації для бізнесу на суму до 150 млн грн та для ОСББ і ЖЕК – до 5 млн грн. 

Також із 20 липня українці зможуть оформити кредит під 0% на сонячні та вітрові електростанції.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-18 22:43:04