Суспільне мовлення

Нові перепустки для комендантської години: на Львівщині змінили дизайн та посилили захист

На Львівщині змінили дизайн перепусток, які дозволяють перебувати у громадських місцях під час комендантської години. Також посилили їх захист. Перепустки зі старим дизайном будуть чинними до 1 січня або ж до завершення їхнього терміну.

Як розповів під час брифінгу керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень, нові перепустки мають чотири види захисту. Які саме — не розголошують з міркувань безпеки. Про це знають правоохоронці, які перевіряють наявність та достовірність таких документів.

“Види захисту є і візуальні, і такі, які можна відчути на дотик”, — пояснює посадовець.

За його словами, дизайн перепусток змінили на прохання правоохоронних органів. І додає, що в області відомі факти фальшування старих перепусток.

“Якщо стара перепустка вже не чинна, то термін не продовжується, а видають нові. Є певні критерії, кому видають ці перепустки. Алгоритм видачі перепусток не змінився. Змінився тільки дизайн та ступінь захисту”, — каже Тарас Грень.

Стара перепустка (білого кольору)

Стара перепустка (білого кольору). Суспільне Львів

Новопризначений комендант Львівської області зазначив, що особам, які забезпечують життєдіяльність області, перепустки видаватимуть без перевірок. А ось ті, хто не належать до цієї категорії, змушені будуть пояснити, для чого їм ці перепустки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чоловік нагадує, наразі комендантська година на Львівщині триває з опівночі до п’ятої ранку.


Джерело: Суспільне мовлення України