Суспільне мовлення

НКРЕКП оштрафувало “Львівобленерго” за несвоєчасне оновлення інформації на сайті

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала “Львівобленерго” на 85 тисяч гривень за несвоєчасне оновлення інформації на сайті компанії у розділі “Чому немає світла”. Про це повідомили на Facebook-сторінці “Львівобленерго”.

Таке рішення ухвалили на основі проведеної раніше перевірки. Комісія зазначила, що “Львівобленерго” порушило постанову НКРЕКП від 26 березня 2022 року № 349 “Щодо захисту інформації, яка в умовах воєнного стану може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об’єктів критичної інфраструктури”. За даними НКРЕКП “Львівобленерго” порушило підпункт 6 пункту 1 в частині розміщення оператором системи розподілу на власному офіційному вебсайті в мережі Інтернет інформації про час початку та закінчення перерви електропостачання споживачам із зазначенням назв населених пунктів, вулиць, будинків, корпусів тощо та назв перерв (планова, аварійна, застосування графіків обмеження споживачів) та актуалізації зазначеної інформації кожні 30 хвилин.

У “Львівобленерго” кажуть, за допомогою сервісу пошуку діючих відключень користувач отримує інформацію про час початку і закінчення перерви в електропостачанні із зазначення назв населених пунктів, вулиць, будинків та назв перерв.

“Інформація у розділі оновлюється постійно та автоматично з технічних програм. Враховуючи впровадження графіків відключень, у розділі “Чому немає світла” опубліковані відповідні графіки, поділені за групами. Кожен споживач може знайти свою групу за допомогою сервісу пошуку”, — йдеться у повідомленні “Львівобленерго”.

У грудні 2021 року – січні 2022 року ІТ-спеціалісти “Львівобленерго” на базі діючої сторінки вдосконалили сервіс.

“Зокрема пошук вимкнень (додали ОТГ), інтерактивну карту з вимкненнями, яка зараз не відображається, зважаючи на вимоги інформаційної безпеки під час воєнного стану”, — кажуть у “Львівобленерго”.

Крім того, на засіданні НКРЕКП виступив народний депутат Олексій Кучеренко, колишній міністр з питань житлово-комунального господарства України, який підняв питання — яким чином і чи справедливо розподіляються ліміти між областями України, зокрема і Львівської.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чому попри відключення світла не зменшились рахунки — пояснення “Львівобленерго”


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин