Суспільне мовлення

Німецький Вюрцбург став містом-побратимом Львова

Німецьке місто Вюрцбург офіційно стало містом-побратимом Львова. Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий та мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт підписали угоду про співпрацю. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

З початку повномасштабного вторгнення, Вюрцбург допомагав Львову: надали гроші, загальною сумою 210 000 євро. Із них близько 50 000 євро передали Львівській академії мистецтв для ремонту гуртожитків, близько 30 000 євро використали для облаштування прихистку для переселенців.

“Коли ми з паном Андрієм говорили про те позитивне, що можна винести з цього конфлікту, то це те, що потім можна буде спільно використовувати у післявоєнній Європі. На територіальному рівні, на рівні громад ми є конкретними людьми для того, щоб шукати ту співпрацю в різних галузях — культури, медіа, в економічному розвитку. І ми за останні два дні багато говорили про такі проєкти, і підписуємо цю угоду задля блага людей у Львові і Вюрцбурзі”, — каже мер Вюрцбурга Крістіан Шухардт.

Фото: Львівська міська рада

Найбільшу частину грошей використають для підготовки проектно-кошторисної документації та експертизи для створення центру реабілітації “Незламні”. Приблизно 10 000 євро передали для Першого ТМО Львова на закупівлю медичного обладнання для реабілітаційного центру.

“Унікальність цього моменту є в тому, що не маючи жодного партнерства, наші колеги допомагали нам достатньо багато. Ми отримали підтримку у розбудові екосистеми “Незламні”, і це все базувалося на довірі”, — каже міський голова Львова Андрій Садовий.

Львів має 19 міст-партнерів у різних країнах світу. Це Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни та Вюрцбург.

Читайте також

Вихованці львівського музичного центру виконали гімн України у Бундестазі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Львів та Канни стали містами-побратимами


Джерело: Суспільне мовлення України