Суспільне мовлення

“Незламна”. Злата Дзюнька розповіла про Нацвідбір та підготовку до Євробачення

Тринадцятирічна школярка Злата Дзюнька раптово стала знаменитістю. Після того, як дівчинка перемогла у Національному відборі на Дитяче Євробачення-2022, про неї знає не лише рідне місто Рава-Руська, а й уся країна. Суспільне поспілкувалося із Златою про підготовку до Нацвідбору та майбутній виступ на Євробаченні.

Злата вже брала участь у музичних конкурсах і проектах. Їздила на Чорноморські ігри, Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща). А 18 вересня виграла Нацвідбір і тепер поїде представляти Україну на Дитяче Євробачення, що відбудеться у Вірменії.

Ідея подати заявку на цей міжнародний пісенний конкурс виникла у мами Злати.

“У мене був урок вокалу. І тут заходить моя мама й каже: “Розпочався Нацвідбір на Євробачення, давайте спробуємо”. Тож ми вирішили спробувати, хоч ні на що не сподівалися. Але вирішили ризикнути”, – розповідає вокалістка.

13-річна переможниця Нацвідбору Злата Дзюнька. Фото: Суспільне Львів

Мама дівчинки Олена Дзюнька додає, що вся родина та друзі дуже хвилювалися за Злату, коли дивилися національний етап конкурсу.

“Усі родичі дивилися Національний відбір. Спочатку я не могла повірити. Потім ми всі плакали, потім раділи. Це було дуже емоційно і несподівано для всіх нас. Зараз я, напевне, більше хвилююся ніж донька. Адже розумію, що це буде шалена робота. Потрібно зібрати всі сили та зробити все можливе і неможливе”, – говорить Олена Дзюнька.

Пісню “Незламна”, з якою виступила Злата, дівчинка написала разом зі співачкою Ілларією, у якої бере уроки вокалу. Часу на підготовку до Нацвідбору було обмаль, тож вивчила композицію за тиждень.

“Коли я пройшла, ми всі були щасливі! Я спочатку не повірила, була шокована, що це сталося! Мені здається, що я ще ніколи в житті не відчувала таких емоцій! Потрапити на Євробачення мені завжди видавалося неможливим. Я його дивилася по телевізору і могла хіба що мріяти про це», – ділиться враженнями Злата Дзюнька.

За словами мами, Злата з дитинства любила співати. Тож у шість років її записали до місцевої музичної школи на клас вокалу. Торік Злата закінчила там навчання.

Викладачка вокалу Рава-Руської дитячої музичної школи Оксана Заремська говорить: “Коли наші діти досягають успіхів, звичайно, це для нас велика радість. Майже всі мої учні беруть участь у всеукраїнських і міжнародних конкурсах. Але Злата – перша учениця, яка досягла такого успіху”.

У школі вокал викладають вже близько 25 років. Тож заклад має великий досвід у навчанні дітей. За словами директора дитячої музичної школи Валерія Самбульського, багато учнів та випускників їхнього закладу беруть участь у престижних міжнародних конкурсах та фестивалях.

“Але Злата – то “бомба”! Коли я побачив, то був приємно здивований. Дізнався цю новину з Facebook. Одразу ж зателефонував викладачці, ми дуже втішилися. А Златі хочу побажати трудолюбства і настирливості. Тому що артист, як і спортсмен, повинен постійно бути в формі. Це найголовніше”, – додає Валерій Самбульський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Злата Дзюнька з м. Рава-Руська на Львівщині перемогла у національному відборі на Дитяче Євробачення, що пройде 11 грудня і Єревані (Вірменія). Злата Дзюнька представлятиме Україну з авторською піснею “Незламна”.

Збиратимуть гроші для львівських військових: хорова капела “Дударик” вирушає у тур Європою


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин