Суспільне мовлення

Нейрохірург зі США українського походження безкоштовно провів 30 операцій у Львові

Американський нейрохірург родом з України Максим Шапіро разом з колегами зі США та Львова протягом тижня безкоштовно оперував пацієнтів із хворобами головного та спинного мозку. Також медики провели 50 консультацій. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Максим Шапіро народився у селищі Стара Вижівка на Волині. Більше 20 років нейрохірург оперує пацієнтів у США. Цього тижня медик разом з командою з 12 спеціалістів приїхав до Львова, щоб допомогти пацієнтам із захворюваннями головного та спинного мозку. А також, аби обмінятися досвідом з українськими колегами.

За цей час закордонні медики провели у львівських лікарнях 50 консультацій. Зокрема, оглянули пацієнтів із судинними патологіями, пухлинами, невралгіями трійчастого нерва та складними патологіями хребта. Пацієнтам з найскладнішими випадками американсько-українська команда провела 30 операцій.

“Я дуже пишаюсь бути частиною цієї команди. Тутешні лікарі фантастичні, дуже віддані та турботливі. Вони працюють в складних умовах, але роблять це дуже добре. Я приїхав допомогти їм та підтримати українців у такий спосіб”, — розповідає Максим Шапіро.

Команда медиків. Перше ТМО Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також фахівці зі США привезли гуманітарний вантаж: мікрохірургічні інструменти та дорогі витратні матеріали для лікарень.


Джерело: Суспільне мовлення України