Суспільне мовлення

Недостатній рівень вакцинації: на Львівщині 43% дітей до одного року вакциновані від поліомієліту

На Львівщині рівень охоплення вакцинацією дітей до одного року від поліомієліту недостатній – 43% при необхідних 95%. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Упродовж 2022 року на Львівщині запланували вакцинувати від поліомієліту понад 20 тисяч дітей, які не були вчасно щеплені. Наразі щепили 16 тисяч .

“Поліомієліт небезпечний тим, що від нього можна померти. Захворювання викликається вірусом поліомієліту, який може поширюватися різними шляхами – найчастіше через питну воду, через продукти харчування, через предмети спільного користування (для дітей – це є дитячі іграшки)”, – каже гендиректорка обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко-Тімко.

Також за словами Наталії Іванченко-Тімко, рідше вірус може передаватися повітряно-краплинним шляхом через слину, яку виділяє заражена поліовірусом людина. Джерелом вірусу є людина, хвора на поліо, незалежно від того, яка клінічна форма у людини спостерігається.

Єдиний спосіб захиститися від захворювання – вакцинація.

“Згідно з Календарем, щеплення проводять у віці: у два місяці і у чотири місяці вводять інактивовану вакцину. У шість і вісімнадцять місяців, у 6 років і 14 років вводять живу вакцину”, – йдеться у повідомленні.

Львівщина забезпечена повним обсягом вакциною від поліомієліту.

Читайте також

У Львові розпочався сезон вакцинації від грипу

На Львівщині зменшилась кількість хворих на коронавірус

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові протягом місяця від коронавірусу вакцинувались понад 18 тисяч людей


Джерело: Суспільне мовлення України