Суспільне мовлення

Навчатиметься у львівській школі: історія першокласника Ярослава Рогозяна з Лисичанська

6-річний Ярослав Рогозян з міста Лисичанськ іде в перший клас львівської школи. За словами Світлани Рогозян, мами Ярослава, після повномасштабного вторгнення вони разом із сином покинули домівку, і вже понад рік проживають у модульному містечку.

Як готувався Ярослав до першого навчального року, мати та син розповіли Суспільному.

Світлана Рогозян та її син Ярослав навесні 2022 року виїхали з міста Лисичанськ, тікаючи від війни. Жінка каже, що не могла повірити в те, що її син буде вчитися у Львові. Проте активно готувалися до навчального року. Син Світлани ходив на звичайну підготовку, а також на підготовку в англомовну школу.

Світлана Рогозян — мама першокласника. Фото: Суспільне Львів

“Підготовка була щопонеділка і середи, а щовівторка і четверга, в нас була звичайна підготовка до школи. Вона теж була сильна. Там навчали математики, писання і програмування. Це взагалі для нас щось нове. Вони програмували пташечку, яка робить якийсь там рух”, — каже мама першокласника.

Ярославу — 6 років. Хлопчик каже, до школи хоче та готовий. Показує, що має у шкільному рюкзаку.

Навчатиметься у львівській школі: історія першокласника Ярослава Рогозяна з Лисичанська

Першокласник Ярослав Рогозян з Лисичанська. Фото: Суспільне Львів

“Ось мої зошити, фарба на подарунок. Ручка із бібліотеки”, — розповідає першокласник.

Ярослав Рогозян став першокласником школи “Дивосвіт”.

За словами директора центру соціальної підтримки Львівської міської ради Володимира Головатого, загалом у модульному містечку проживає 299 дітей різного віку. 40 з них цьогоріч навчатимуться очно у найближчих школах.

Навчатиметься у львівській школі: історія першокласника Ярослава Рогозяна з Лисичанська

Першокласник Ярослав Рогозян з Лисичанська. Фото: Суспільне Львів

“Поруч є 4 школи, діти ідуть в перший клас. Батьки прийняли рішення, що так набагато простіше і так набагато краще дітлахам інтегруватися у Львівську громаду. Ми допомагали батькам, за потреби, ми комунікували з управлінням освіти”, — каже директор Міського центру соціальної підтримки Володимир Головатий.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також, за словами директора Центру соціальної підтримки Львівської міської ради Володимира Головатого, у модульному містечку є 12 дітей дошкільного віку.


Джерело: Суспільне мовлення України