Україна і світ

НАТО вперше висловило занепокоєння дезінформацією із застосуванням ШІ – Генштаб

НАТО оприлюднила свою переглянуту стратегію щодо штучного інтелекту (ШІ), яка має прискорити використання у Північно-Атлантичному блоці відповідних технологій у безпечний і відповідальний спосіб.

Про це пише Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що вона ґрунтується на стратегії, яка була оприлюднена у 2021 році, і враховує нещодавні досягнення в технологіях ШІ, такі як генеративний ШІ і інформаційні інструменти, які використовують ШІ.

Зараз дивляться

Стратегія щодо ШІ

У стратегії визначено декілька пріоритетів, зокрема підтримку застосування розроблених в НАТО Принципів відповідального використання та посилення оперативної сумісності між системами ШІ у Північно-Атлантичному союзі.

Також у плані є поєднати ШІ з іншими новими проривними технологіями та розширити екосистеми ШІ НАТО через більш тісне співробітництво з промисловістю і науковцями військового блоку, прискорювачем оборонних інновацій НАТО DIANA, Інноваційним фондом НАТО і партнерами-однодумцями.

У цій стратегії вперше визначається, що дезінформація із застосуванням ШІ, інформаційні операції і гендерне насильство є питаннями, які викликають занепокоєння військового блоку, наших суспільств і демократичних країн.

За новою стратегією щодо ШІ НАТО буде працювати над захистом від застосування технологій нового покоління супротивниками, зокрема, за допомогою посиленого стратегічного прогнозування і аналізу.

Генеральний штаб України, Штучний інтелект

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-13 19:46:09