Суспільне мовлення

Наслідки ракетного удару 14 січня по Львівщині: що відомо

Вчора, 14 січня, Росія завдала ракетного удару по території Львівської області. Одну ракету збили, ще дві влучили в об’єкт критичної інфраструктури. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Була пожежа. О 18:16 вогнеборці погасили її. Жертв чи постраждалих через атаку у нашій області нема. Ворог прицільно бив по енергооб’єктах. На жаль, є влучання у 5 областях. У тому числі і в нашій. Енергосистема держави пережила 12 масований ракетний удар”, — повідомив Максим Козицький.

Також він додав, що зараз у енергосистемі спостерігається великий дефіцит.

“Маємо бути готові до можливого запровадження аварійних відключень. Станом на цю годину (10:00) у Львівській області застосовують лише графік погодинного відключення електроенергії”, — додав Максим Козицький.

За попередню добу волонтери медико-психологічної допомоги зустріли з евакуаційних потягів 95 людей.

Що відомо про ракетну атаку Росії 14 січня

Вдень 14 січня Росія здійснила чергову ракетну атаку по території України. У столиці та більшості областей повітряна тривога тривала понад 2 години.

У Дніпрі ракета влучила у житловий будинок. Станом на ранок 15 січня відомо про 21 загиблого та понад 70 поранених. Серед постраждалих є діти, наймолодшій дівчинці — 3 роки.

У кількох областях сталися влучання в об’єкти критичної інфраструктури, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.У Києві критична інфраструктура не постраждала, у місті працювало ППО. Водночас найскладніша ситуація у сфері енергетики зберігається на Харківщині та Київщині.

Сили та засоби ППО збили 18 з 28 крилатих ракет та 3 з 5 керованих авіаційних ракет, які випустили по Україні 14 січня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Читайте також

Росіяни поцілили у будинок в Дніпрі, сили ППО збили 18 з 28 крилатих ракет РФ, 326 день війни. Онлайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Танки та ЗРК: три країни НАТО готуються передати Україні нову техніку


Джерело: Суспільне мовлення України