Суспільне мовлення

Наскільки збільшилося навантаження на медичну систему Львівщини. Пояснює експерт

Протягом 2022 року на Львівщині пролікували на 60 тисяч людей більше, ніж у 2021 році, а саме — 460 тисяч пацієнтів. Також на Львівщині збільшилась кількість медичного персоналу, за рахунок внутрішньопереміщених фахівців. Про це в ефірі Суспільне. Спротив розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Володимир Чорній.

За словами Володимира Чорнія, від початку повномасштабної війни на Львівщині за амбулаторною медичною допомогою звернулись 376 тисяч пацієнтів, які є внутрішньо переміщеними. Стаціонарне лікування отримали 47 тисяч пацієнтів. Від 24 лютого 2022 року на Львівщині на облік стала 3751 вагітна жінка та народилось 2173 дитини.

“Навантаження велике, збільшилось і це ми говоримо тільки про цивільне населення, якому ми надаємо медичну допомогу, але Львів також приймає і військових”, — говорить Володимир Чорній.

Володимир Чорній каже, що навантаження збільшилось, зокрема, на високоспеціалізовану медичну допомогу.

“У Львівську область приїжджають евакуйовані пацієнти зі Сходу та Півдня. Ми прийняли 1480 пацієнтів, більшість з них із мінно-вибуховими травмами. З них — 147 дітей. Це дуже високоспеціалізована допомога і на цю ланку зараз в нас найбільше навантаження”, — каже Володимир Чорній.

Попри навантаження на медичну систему Львівщини, проблем із кадрами в області немає, говорить Володимир Чорній. За його словами, на Львівщині працевлаштувались 146 лікарів-переселенців.

Також до Львівської області релокувалися деякі заклади охорони здоров’я. Зокрема, обласне територіальне медоб’днання Краматорська, обласний онкологічний центр Краматорська, науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин