Львівський портал

Нападники на поліцейських збиралися втекти за кордон, – поліція

Військовослужбовці, затримані за підозрою в нападі на поліцейських на Вінничині, мали намір втекти з України. Про це заявила речниця Нацполіції Олена Бережна, пише Українська правда.

«Вони перебували в закинутій будівлі, мали намір поїхати за межі України, покинути державу. Щодо причини нападу на поліцейських, вони кажуть, що вони перевозили бойові гранати і нібито це стало причиною. Але як це було насправді, встановить слідство, коли будуть знайдені ці речові докази», – заявила речниця.

Бережна уточнила, що поліцейський, на якого здійснили напад, встиг перед смертю поранити старшого з затриманих, батька, але він не потребує госпіталізації.

Нагадаємо, уночі 20 квітня поліцейські зупинили на Вінниччині автомобіль для перевірки документів. У ньому їхали двоє чоловіків. Невдовзі вони застосували вогнепальну зброю проти правоохоронців. Загинув 20-річний Максим Зарецький, його напарник дістав поранення.

Самі зловмисники втекли, Нацполіція оголосила пошукову операцію. Згодом прокурори заявили, що підозрюють двох військовослужбовців. Зрештою у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що обидва чоловіки, зафіксовані в авто на бодікамери правоохоронців, є чинними бійцями однієї з військових частин. Також відомо, що більше року тому вони служили у лавах 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів зимового походу.

Наступного дня у Вінницькій області знайшли авто, яким пересувалися підозрювані. Також знайшли боєприпаси, що належать до військового майна. Згодом в Одеській області затримали обох нападників. Виявилось, що це батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Затриманим загрожує довічне ув’язнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-21 18:10:34