Суспільне мовлення

Налагодили міжнародний канал постачання психотропів. Судитимуть львів’янина та киянку

До суду скерували справу львів’янина та киянки. За даними правоохоронців, чоловік та жінка налагодили постачання психотропів з-за кордону та збували їх гуртовими партіями в Україні. Про це 5 травня повідомили у Департаменті боротьби з наркозлочинністю Національної поліції у Львівській області.

27-річна киянка їздила за кордон, купувала там психотропні речовини та пересилала в Україну. Таким чином із Нідерландів до України постачали пігулки “MDMA” та марки “LSD”. У Львові їх отримував 25-річний місцевий мешканець, який фасував “товар” на дози та збував гуртовими партіями.

“Жінка маскувала психотропні пігулки у пакунки з-під харчових продуктів і пересилала в Україну різними перевізниками під вигаданими анкетними даними. Збут заборонених речовин на території України забезпечував львів’янин. Розрахунок за “товар” фігуранти отримували у криптовалюті”, — повідомили правоохоронці.

За їхніми даними, щомісяця такий бізнес приносив фігурантам справи близько чотирьох мільйонів гривень доходу.

Психотропні пігулки, які збували в Україні. Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Слідчі повідомили чоловікові про підозру за незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). Жінці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді “безальтернативного тримання під вартою”.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили, обвинувальний акт скерували до суду. Обвинувальний акт направили для розгляду до Личаківського районного суду м. Львова.

Відповідно до санкцій інкримінованих статей, фігурантам загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Читайте також


Джерело: Суспільне мовлення України