Суспільне мовлення

“Найстрашніші дні мого життя”: у Львові презентували книгу репортажів про війну в Україні

У Львові у межах книжкового форуму презентували книгу “Найстрашніші дні мого життя”. У ній зібрали репортажі проєкту The Reckoning Project. Журналісти, аналітики та юристи описували воєнні злочини першого року повномасштабної війни Росії проти України.

Попередньо команда працювала в Чечні, Боснії, Руанді та Сирії. На презентації книги мова йшла про воєнні злочини Росії в різних країнах.

Джанін Ді Джованні, військова кореспондентка, розповіла, що стратегією Путіна є атака найбільш вразливих верств населення, зокрема пологовий будинок у Маріуполі і драмтеатр, де переховувались діти та батьки.

“Мій найстрашніший спогад, про те, чи моя команда в безпеці, тому що вони роблять дивовижну роботу на передовій лінії, у селах. Я керівник проєкту і моя відповідальність — вберегти їх. І так само рівень зруйнованості в Україні — це масштаби, яких я раніше не бачила, за 30 років роботи, у 18 війнах”, — каже військова кореспондентка Джанін Ді Джованні.

Серед співавторів книги: Наталя Гуменюк, Джанін ді Джованні, Віра Курико, Світлана Ославська, Олексій Радинський, Ангеліна Карякіна, Олена Ніжельська, Анна Цигима, Сейбра Айрес, Надія Бурдєй, Ірина Лопатіна, Енн Епплбом, Пітер Померанцев.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Під час своєї роботи як журналісти, ми зібрали надзвичайні історії, які є людським обличчям цієї війни. До прикладу, Ангеліна Карякіна сама була вагітною, коли писала свідчення жінок, які були у зруйновану пологовому будинку в Маріуполі, а Олексій Радинський зібрав неймовірні факти екоциду в Чорнобильській зоні. Ми вирішили ці історії об’єднати в книгу”, — каже виконавча директорка The Reckoning Project Джанін Ді Джованні.


Джерело: Суспільне мовлення України