Суспільне мовлення

“Надзвичайно світла людина”. Спогади колеги про загиблу 32-річну медійницю Анастасію Сенів

Вночі, 6 липня, Львів обстріляли російська війська ракетами “Калібр”. Три з них влучили у цивільну та критичну інфраструктуру. Ракета влучила у будинок, де проживала 32-річна Анастасія Сенів та її мама Мирослава Садова. Вони разом з іншими трьома львів’янами загинули під завалами будинку.

Через ракетний обстріл, за новими даними МВС, за допомогою звернулись 40 травмованих людей. Наразі рятувальна операція триває, на місці працюють правоохоронці та психологи.

“Була людиною, яка випромінює справжнє добро”

Головна редакторка львівського медіаресурсу “Varta1” Роксолана Зінкевич розповіла, що Анастасія працювала у їхній редакції асистенткою журналіста спочатку на волонтерських засадах, а потім допомагала з наповненням сайту на вечірніх змінах. Одна з таких припала на 5 липня — рівно опівночі вона завершила роботу, а через три години загинула через російський обстріл разом з матір’ю.

“Анастасія почала працювати з нами в команді, коли почалась війна. Нам тоді катастрофічно бракувало людей, які могли подавати інформацію, і вона погодилась на волонтерських засадах бути тою людиною, яка допоможе з пошуком інформації. Згодом вона почала повноцінно працювати на стрічці новин у вечірній час”, — розповіла редакторка сайту “Varta1”.

Офіційно Анастасія Сенів працювала у регіональному відділенні “Укрпошти”. За словами Роксолани Зінкевич, вона приділяла основній роботі значну частину часу, проте вечорами була з командою журналістів:

“Про Анастасію у нас лише неймовірно позитивні думки. Це надзвичайно світла людина. Якщо взяти до уваги багатьох моїх знайомих, друзів чи близьких людей, то саме вона була такою людиною, яка випромінювала справжнє добро та гарну енергетику. Вона була надзвичайно активною, займалась волонтерством у благодійному фонді, також була парафіянкою Львівської Катедри. Добра, чуйна дівчина, за якою ніколи не було ніякого негативу”.

Роксолана також додала, що Анастасія готувалася до весілля.

“Ми часто з Ігорем бачили її з хлопцем. Вона була “за” активний спосіб життя, багато ходила пішки — з “Укрпошти” і додому на вулицю Сахарова. На жаль, не стало справжньої, щирої і дуже доброї людини. У них загалом дуже гарна сім’я — як в її брата Володимира, так і в неї. Це була та людина, яка готова прийти на допомогу за будь-яких обставин і будь-коли”, — згадує головна редакторка “Varta1”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Авторка: Уляна Журба


Джерело: Суспільне мовлення України