Україна і світ

На Запорізькому напрямку РФ готується посилити штурмові дії – Сили оборони

Фото: Генштаб ЗСУ

У Запорізькій області найближчим часом може збільшитися кількість штурмових дій російських військ.

Про це речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин з посиланням на отриману інформацію від української розвідки заявив в ефірі телемарафону Єдині новини.

Яка ситуація на фронті у Запорізькій області

– Є тенденція за кілька останніх днів, що загострюватиметься ситуація в Запорізькій області, саме на цій лінії розмежування. Вчора за минулу добу було п’ять штурмів. Є тенденція, що вони збільшаться. За інформацією нашої розвідки, ворог збирає особовий склад штурмових груп в районі Приютного, – сказав він.

За його словами, ворог отримав з резервної бази зберігання автомобільного транспорту Південного округу Росії 25 легких автомобілів Багі. Це свідчить про те, що готуються штурмові дії, звернув увагу Владислав Волошин.

Ситуація на південному напрямку не менш напружена, ніж на інших ділянках фронту. За добу на Півдні України відбулося сім бойових зіткнень, з них п’ятеро – в Запорізькій області, ще два – на Придніпровському напрямку.

Бойові дії тривали у районі Роботиного та Новоандріївки Запорізької області, за островами у руслі Дніпра неподалік Херсону на Придніпровському напрямку. Водночас РФ завдавала ударів за допомогою КАБів, артилерії та дронів.

Російські війська намагаються проводити розвідку боєм та залучати штурмові групи по 5-10 осіб, стверджує речник Сил оборони Півдня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окупанти прагнуть якнайшвидше подолати відстань між траншеями, передніми краями та закріпитися на українських позиціях. Снарядного голоду армія РФ зараз не відчуває, зазначив Владислав Волошин.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-26 18:03:57