Суспільне мовлення

На сонячних батареях: рятувальники Львівщини та Харківщини отримали генератори

Сьогодні, 2 листопада, Мальтійська служба допомоги передала в користування українським рятувальникам два мобільні генератори. Це пересувні контейнери з сонячними батареями, акумуляторами та резервним джерелом енергії дизельним генератором. Про це повідомили на Facebook-сторінці ГУ ДСНС у Львівській області.

Обладнання придбали завдяки новому спеціальному проєкту “Зимова програма”. Він має кілька векторів, один із ключових — забезпечення українців резервними джерелами електропостачання.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, потужність генераторів 15 та 20 кіловат. Орієнтовна вартість одного пристрою — 3 мільйони гривень.

“Це не просто генератори — це можливість для сотень людей підзарядити телефони і подзвонити рідним, закип’ятити воду та випити гарячого чаю, для спеціалістів — помпувати й дати населенню воду, тим людям, які зараз живуть в понищених після російських ударів будинках, без світла і тепла”, — написав Максим Козицький.

Генератори, які Мальтійська служба допомоги передала у користування рятувальникам Львівщини та Харківщини. ГУ ДСНС у Львівській області

Мобільні генератори використовуватимуть рятувальники Львівщини та Харківщини.

Читайте також

У Львові рятувальники отримали від британських колег пожежно-рятувальну техніку

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині визначили 400 місць для розгортання пунктів обігріву


Джерело: Суспільне мовлення України