Україна і світ

На Раді ЄС обговорять “мирне турне” Орбана і заяви Угорщини в ООН

Під час засідання очільників МЗС країн Європейського Союзу окремо обговорять “миротворче турне” прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та антиєвропейські заяви офіційного Будапешта.

Про це сказав головний дипломат ЄС Жозеп Боррель журналістам перед початком зустрічі.

“Мирне турне” Орбана обговорять на закритому засіданні ЄС

Боррель зазначив, що відразу після візиту прем’єра Угорщини Орбана до Києва і до Москви російськими ракетами було зруйновано дитячу лікарню в українській столиці.

Зараз дивляться

За його словами, на закритому засіданні за участю лише міністрів обговорять події “останніх тижнів”, зокрема візити Орбана до Києва, Москви та Пекіна, а також слова в ООН міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, який звинуватив ЄС у “підштовхуванні до війни”.

— Це абсолютно неприйнятно. Європейський Союз підтримує Україну і хоче закінчити цю війну на основі Статуту ООН. Ми поговоримо про те, як держави-члени оцінюють таку позицію країни, яка водночас головує на ротаційній основі в Раді ЄС, – сказав Боррель.

Він додав, що ЄС не підштовхує до війни, він не на боці війни, він на боці України, захищаючи її від агресії.

Раніше Орбана розкритикувало керівництво ЄС за поїздку до Москви. Голова дипломатії Жозеп Боррель заявив, що візит прем’єра Угорщини до РФ відбувся винятково в межах двосторонніх відносин між двома країнами, а не головування у Раді ЄС.

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, коментуючи візит Орбана до Москви, підкреслила, що умиротворення не зупинить Путіна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 13:48:08