Суспільне мовлення

На Львівщину релокували підприємство з Чернігівщини, що виробляє пожежну техніку

На Львівщину релокували підприємство з Чернігівщини “Пожмашина”. Там виробляють пожежну та сільськогосподарську техніку.

До Льова підприємство релокували із міста Прилуки, що на Чернігівщині. Для цього перевезли 30 вагонів обладнання.

“Ми два місяці його розбирали, а потім три місяці тут на Львівщині збирали. І сьогодні ми маємо два виробничих майданчики, на яких ми можемо виготовляти в два рази більше пожежної техніки і сільськогосподорської техніки”, – каже гендиректор підприємства Олег Авер`янов.

Суспільне Львів

Зараз на підприємстві з виробництва сільгосптехніки працює 150 людей – це і місцеві жителі, і вимушені переселенці.

“Ми запустили тут серію сільськогосподарської техніки – це колісна сільськогосподарська техніка: бункера перевантажувачі для вивантаження зерна, тракторні прицепи для аграріїв, напівпричепи для перевозки зерна”, – каже заступник гендиректора підприємства Олександр Оскаленко.

На Львівщину релокували підприємство з Чернігівщини, що виробляє пожежну техніку

Суспільне Львів

У планах підприємства відкрити у Львові ще цех з виробництва пожежних машин.

“Я думаю, що в першому кварталі 2023 року ми організуємо тут виробництво пожежних машин, адже держава потребує значну кількість пожежних машин. І одного майданчика, який ми маємо в Прилуках замало, тому ми плануємо розширяти і робити ці пожежні машини тут на Львівщині”, – каже гендиректор підприємства Олександр Оскаленко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Львівська область – лідер з релокації великих підприємств. З початку повномасштабного вторгнення на Львівщину релокувались 220 підприємств. З них 155 уже працюють і створили більше чотири з половиною тисячі робочих місць.

Переселенець з Херсону відкрив ювелірну майстерню у Львові


Джерело: Суспільне мовлення України