Суспільне мовлення

На Львівщині знайшли підпільний склад із товарами з ознаками гуманітарної допомоги: триває слідство

На Львівщині детективи БЕБ знайшли склад, заповнений товарами гуманітарної допомоги невстановленого походження. Про це під час брифінгу повідомив в.о. керівника Територіального управління БЕБ у Львівській області Валерій Тацієнко.

Склад розміром 1600 кв. м. з товаром знайшли у п’ятницю, 21 квітня. У палетах виявили харчові продукти, дитячі товари, постільну білизну, ковдри, засоби гігієни, побутову хімію та новий одяг. Усього — біля тисячі піддонів. Зокрема, тільки консервів знайшли орієнтовно 74 тонни на 20 мільйонів гривень. Щоб завезти цей вантаж, за попередніми даними, винуватцям знадобилося приблизно 60 вантажівок. Остаточний підрахунок товарів ще не завершили. Наразі працівники БЕБ описують товар та встановлюють його походження.

“Зараз здійснюються процесуальні дії. Ми отримали рішення суду на проведення обшуку. Він триває вже декілька днів у зв’язку з великою кількістю товару. Ми з’ясовуємо, яким чином товар міг потрапити на територію Львівської області, хто може бути причетний до цього товару, і чи дійсно це гуманітарний товар або товар заїжджав під виглядом гуманітарної допомоги без розмитнення. А також перевіряємо інформацію про можливий продаж гуманітарної допомоги. Треба час для з’ясування обставин”, — каже Валерій Тацієнко.

Палети з товаром. Бюро економічної безпеки України

Детективи БЕБ встановлюють людей, причетних до завезення та зберігання гуманітарної допомоги.

“Якщо слідством буде встановлено, що ці товари є саме гуманітарними вантажами, то в умовах воєнного стану це вже точно не йде про економіку, це відверте мародерство і принципова позиція ОВА — винні повинні бути покараними, а все те, що незаконно завезено на митну територію України, а саме гуманітарний вантаж, переданий невідкладно для потреб ЗСУ та цивільного населення в тих областях, які найбільше постраждали від жахіть війни”, — каже перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

Досудове розслідування триває.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На кордоні з Польщею у чоловіка вилучили мікроавтобус через контрабанду сигарет


Джерело: Суспільне мовлення України