Суспільне мовлення

На Львівщині художник створює артоб’єкти із залишків російських ракет

На Львівщині митець Петро Старух створює інсталяції із залишків російських ракет. Зараз художник та скульптор працює над серією із 10 артоб’єктів з частин касетних боєприпасів. Суспільне поспілкувалось із митцем.

Одна із частин інсталяції із елементами ракети, зроблена з алюмінію, і доповнюватиме основу колишнього касетного боєприпасу.

“Вона є доволі асоціативним елементом в мене, бо, скажімо, від вибуху все плавиться. Це частина ракети, яка мала таку штуку, таку страшну річ, яка при певній висоті вистрілювала”, — каже митець Петро Старух.

Фото: Суспільне Львів

В основі артоб’єктів — частини справжньої зброї, які йому передають волонтери. У ній вже нема небезпечних елементів. Інсталяції, каже Петро Старух, мають на меті відволікти від війни, тому із кожного уламку ракети стирає будь-які військові знаки чи мітки. Усі твори із колишніх боєприпасів будуть на різну тематику.

“Скажімо, я візьму і почеплю трубу від духового оркестру. І це буде абсолютно інша асоціація”, — каже митець.

На Львівщині художник створює артоб'єкти із залишків російських ракет

Фото: Суспільне Львів

Загалом у серії буде близько десятка інсталяцій.

“Працюючи над цими роботами і взагалі цією серією, я зі свого боку намагаюся втекти від війни. Я тікаю від тієї психоделіки, якою суспільство, наше суспільство, переповнене до краю. Це постійні втрати, жалі”, — каже Петро Старух.

Петро Старух планує частину робіт передати на благодійність чи продати з аукціонів, а гроші спрямувати на допомогу військовим.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові ящики з-під снарядів перетворюють на речі для інтер’єру


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин