Суспільне мовлення

На Львівщині вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та пам’ять жертв катастрофи

На Львівщині сьогодні, 26 квітня, до 37 річниці аварії біля пам’ятника Героям та жертвам Чорнобиля, що розташований на вулиці Морозній у Львові, вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та жертв катастрофи. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Присутні виконали Державний гімн України, поклали квіти до пам’ятника, хвилиною мовчання вшанували жертв катастрофи, представники духовенства провели екуменічну панахиду.

Фото: Львівська ОВА

За інформацією департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА, станом на сьогодні на Львівщині проживає 6632 постраждалих через катастрофу людей, з яких: 3558 — учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; 24 людини, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій; 3050 постраждалих від Чорнобильської катастрофи, з них 1114 — дітей. Та 615 дружин померлого громадянина, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

На Львівщині вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та пам’ять жертв катастрофи

Фото: Львівська ОВА

Що відомо

  • 26 квітня 1986 році вночі на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС відбулися два потужні вибухи. Вони зруйновали стальну і свинцеву обшивку реактора, і в повітря піднялось більше 60 тон радіоактивних матеріалів. Відразу ж після катастрофи загинула 31 людина.
  • Аварія визнана техногенною, екологічною та гуманітарною катастрофою. Основну частину робіт по ліквідації наслідків аварії виконали в 1986-1987 роках, в них взяли участь приблизно 240 000 людей.
  • Загальна кількість ліквідаторів за всі роки склала приблизно 600 000 осіб.
  • 26 квітня в Україні відзначають День пам’яті Чорнобильської трагедії.

Читайте також

На Чорнобильській АЕС вшанували ліквідаторів у 37-му річницю аварії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Лубінець: “Держава не повною мірою виконує гарантії щодо соцзахисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС”


Джерело: Суспільне мовлення України