Суспільне мовлення

На Львівщині ВПО та військових безкоштовно годують гарячими обідами

У Дрогобицькій піцерії безкоштовно годують переселенців та військових. Безплатні гарячі обіди там почали готувати з другого дня війни. Спочатку для тероборони і волонтерів, потім — для вимушених переселенців. Він початку війни там приготували 60 тисяч безкоштовних обідів. Про це Суспільному розповів власник піцерії Леонід Безсонний.

Щодня на кухні дрогобицької піцерії готують повноцінний гарячий обід. Ним безкоштовно годують переселенців. Валентина Журавльова приїхала з Харкова у березні. У піцерії обідає четвертий місяць.

“Мені порекомендувала сюди прийти одна дівчина з Херсонської області. Я спочатку вагалася. Потім прийшла, запитала і мені кажуть: “Звичайно приходьте”. І дай їм Бог здоров’я, що вони нас смачно годують і підтримують в такий важкий час”, — каже переселенка з Харкова Валентина Журавльова.

Суспільне Львів

“Не тільки їжа, а надзвичайне ставлення, таке дуже тепле, дуже дружнє. Так до тебе чудово ставляться і на кілька хвилин забуваєш про війну, забуваєш про ті жахи, про те що будинок може злетіти у повітря. Вони зробили надзвичайну атмосферу”, — каже переселенка з Харкова Галина Хорт.

Власник піцерії Леонід Безсонний з Криму. Чоловік після 2014 року переїхав в Київ, потім до Львова. Тепер живе у Дрогобичі, де розпочав свій бізнес. З перших днів війни волонтерить, готуючи безкоштовні гарячі обіди.

На Львівщині ВПО та військових безкоштовно годують гарячими обідами

Власник піцерії Леонід Безсонний. Суспільне Львів

“Ми з другого дня війни почали годувати, спочатку тероборону, волонтерів, які там допомагали. Після першої хвилі людей, які приїхали сюда, я так само зрозумів, що ми маємо допомагати людям, які приїжджають: мами, дітки. Ми годували по 300-200 людей на день”, — каже власник піцерії Леонід Безсонний.

На початку війни піцерії продуктами допомагали інші волонтери, зараз обіди готують практично власними силами. Кількість безкоштовних обідів зменшили, проте не припинили готувати. Вимушені переселенці можуть пообідати як в самій піцерії, так і взяти їжу з собою.

Читайте також

На Львівщині облаштували 30 квартир для переселенців

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові переселенці об’єдналися, аби допомогати ЗСУ


Джерело: Суспільне мовлення України