Суспільне мовлення

На Львівщині визначили міста, де стічні води перевірятимуть на коронавірус

На Львівщині визначили чотири міста, де стічні води перевірятимуть на наявність коронавірусу. У межах проєкту проби відбиратимуть у Львові, Червонограді, Дрогобичі та Самборі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Проєкт стартував 7 жовтня. Участь у ньому крім Львівщини беруть Кіровоградщина, Дніпровщина та Буковина. У цих регіонах визначено 17 точок відбору стічних вод.

“На Львівщині досліджують стічні води на наявність вірусу SARS-CoV-2 у чотирьох містах – у Львові, Червонограді, Дрогобичі і Самборі. Усі дослідження проводять дві лабораторії – наша вірусологічна та Дніпропетровська. Зразки відбору з Чернівецької області скеровуватимуть до лабораторії Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб, а з Кіровоградської області – до лабораторії у Дніпрі”, — повідомили у Львівській ОВА.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як зазначають у Міністерстві охорони здоров’я України, завдяки оцінці вірусного навантаження SARS-CoV-2 в стічних водах можна побачити реальну картину поширення коронавірусної інфекції в регіоні дослідження, включаючи безсимптомних носіїв і тих, хто не звернувся до лікаря. Окрім того, такі дослідження дозволять прогнозувати ситуацію з поширенням вірусу на кілька тижнів наперед.

На Львівщині протягом тижня померли 18 хворих на COVID-19


Джерело: Суспільне мовлення України