Суспільне мовлення

На Львівщині випускники Національної академії сухопутних військ склали офіцерську присягу

Сьогодні, 22 лютого, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся випуск офіцерів. Кілька сотень випускників склали офіцерську присягу. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

До події онлайн долучився президент Володимир Зеленський.

“Українці пишаються своєю армією, її хоробрістю і стійкістю. Я впевнений, що ви станете саме такими воїнами. Вже вдруге за час повномасштабної війни наші військові навчальні заклади відправляють до офіцерського корпусу Збройних Сил та інших військових формувань достойних воїнів, міцну опору нашого війська. Обрати такий життєвий шлях — це ознака сили людини і я дякую вам за вибір та вашим близьким за підтримку”, — каже Володимир Зеленський.

Фото опублікував: Максим Козицький

На випуску був присутній прем`єр міністр Денис Шмигаль.

“Сьогодні не існує простого поняття “військовослужбовець”, адже зараз кожен і кожна є захисниками України. Ми — нація нескорених і незламних. Увесь світ вражений нашою стійкістю та бере з нас приклад, як можна любити та обороняти свою землю. Цю жагу до справедливості передали нам наші предки, а значить вона нікуди не зникне, вона у нас у крові. Тому й сумнівів не залишається, що Україна обов’язково переможе!”, — каже прем`єр-міністр Денис Шмигаль.

Привітав прем`єр міністр та президент: з академії сухопутних військ ім. Сагайдачного випустились офіцери

Привітав прем`єр міністр та президент: з академії сухопутних військ ім. Сагайдачного випустились офіцери. Фото опублікував: Максим Козицький

Більшість офіцерів вже мають бойовий досвід — захищали Київ у лютому 2022 року. Серед них був молодший сержант Владислав Терехов, який загинув торік 27 лютого під час виконання бойового завдання. Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто загинув, захищаючи Україну.

Привітав прем`єр міністр та президент: з академії сухопутних військ ім. Сагайдачного випустились офіцери

Фото опублікував: Максим Козицький

Наприкінці урочистої частини випускників нагородили відзнаками від начальника Національної академії. Шість випускників отримали нагрудний знак за вірність військовій присязі та українському народові, відмінні результати у навчанні й готовність до захисту Батьківщини, ще 17 — нагородили заохочувальними відзнаками Національної академії.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У центрі Львова виступив оркестр Національної академії сухопутних військ


Джерело: Суспільне мовлення України