Суспільне мовлення

На Львівщині відновили реабілітаційне відділення для захисників України

На Львівщині у межах проєкту “Відновлення реабілітаційного відділення для захисників та захисниць України” відремонтували 10 палат. Роботи профінансували благодійники. Палати прикрасили петриківським розписом, дитячими ескізами та мотиваційними цитатами.

Перші п’ять палат відремонтували раніше. У них вже поселили пацієнтів.

“В мене травми є трошки. Є ампутація. То мені робили в Одесі, три місяці відлежався і з Одеси перевели сюди, на реабілітацію. Тут ходжу вже другий тиждень на реабілітацію, то набагато легше. Ше місяць не маю права на цю ногу ставати, там ще треба зробити реабілітацію, а потім десь треба на протезування їхати”, — каже пацієнт Петро Корнага.

Петро Корнага. Суспільне Львів

Ремонт реабілітаційного відділення тривав із травня та мав дві черги. Ремонт другої розпочався у жовтні. Цього разу відновили ще 5 палат. Для кожної обирали ескіз муралу або мотиваційні цитати.

“Кожен з нас в цей час хоче бути корисним і я дуже рада, що саме в цей час знайшовся той проект і знайшлись ті люди, які пам’ятали, що я люблю виконувати мурали. Я реалізувала себе саме так, тому що моя сила — це є мистецтво і я сподіваюсь, що моє мистецтво допоможе нашим хлопцям швидше стати на ноги”, — каже художниця Ірина Мартин.

Палати розмалювали петриківським розписом

Палати розмалювали петриківським розписом. Суспільне Львів

Загалом у відділенні одночасно зможуть розмістити 50 пацієнтів. Там вони отримуватимуть всі необхідні для реабілітації послуги.

“Це фізична реабілітація і психологічна реабілітація, тому що в нас працює мультидисциплінарна команда, яка надає повний спектр реабілітаційних послуг. Так само тут в нас більше стаціонарне відділення і окремо є зали реабілітаційні, в яких власне проводяться заняття з нашими пацієнтами. І плюс є психологи, психотерапевти, які так само проводять свою роботу”, — каже керівник лікарні Максим Прикупенко.

У відділенні зможуть розмістити 50 пацієнтів

У відділенні зможуть розмістити 50 пацієнтів. Суспільне Львів

Відділення відновили за гроші благодійників.

Читайте також

У Львові у реабілітаційному центрі встановили біонічний протез руки бойовому медику

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові людям, які втратили кінцівки, встановлюватимуть сучасні біонічні протези


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин