Суспільне мовлення

На Львівщині відбувся відкритий чемпіонат з фігурного катання

На вихідні, 18 та 19 лютого, у Новояворівську відбувся відкритий чемпіонат Львівщини з фігурного катання “Кубок кришталевого лева”. На змагання приїхали понад 200 учасників з різних міст України. Як це було, дізнавалося Суспільне.

У змаганні взяли участь фігуристи зі Львова, Києва, Сум, Чернівців, Луцька, Дніпра, Одеси, Харкова, Маріуполя, Павлограда, Калуша, Херсона, Білої Церкви та Вінниці. Серед них були і діти, яким 3-4 роки. Вони змагалися у наймолодшій віковій категорії.

“Особливість цих змагань, що проводимо ми їх під час війни, але більше 200 дітей з усієї України знайшли можливість приїхати і взяти участь. За останні два дні прокатали свою програму як юніори старшого віку, так і найменші учасники аматорського рівня. Найменша учасниця — 2019 року народження. Для когось це початок сезону, тому що стартів цьогоріч дуже мало. Для когось це відкритий чемпіонат, де можна перевірити свої програми, свої сили і взяти участь в наступному чемпіонаті України. Це дуже важливо, оскільки дітям потрібен старт”, — каже організаторка відкритого чемпіонату Катерина Балінська.

У змаганні взяли участь понад 200 учасників. Суспільне Львів

Семирічна Анастасія Прик приїхала на змагання з Луцька. Фігурним катанням дівчинка займається лише 5 місяців. Це її перші змагання. На них вона здобула свою першу перемогу.

“Я думала, що у мене все вийде. Я дуже багато займалася, бо хотіла, щоб у мене все вийшло. Я задоволена своїм виступом”, — каже дівчинка.

Анастасія Прик

Анастасія Прик. Суспільне Львів

Тренерка Анастасії Марія Кривун розповідає, досягти таких результатів вдалося завдяки наполегливій праці і постійним тренуванням її підопічної:

“Це одна з найменших категорій. Я дуже задоволена її прокатом. Вона посіла перше місце. Вона велика розумничка. Пишаюся нею. Дуже гарно відкатала. Вона дуже багато працювала і я вважаю, їй сьогодні все вдалося”.

Змагання з фігурного катання проводять у Новояворівську вже більше 15 років.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна вперше в історії здобула медаль у командних змаганнях на чемпіонаті світу з лижної акробатики


Джерело: Суспільне мовлення України