Суспільне мовлення

На Львівщині від початку року сталось 682 пожежі в екосистемах — ДСНС

На Львівщині зростає кількість пожеж в екосистемах. Протягом минулого тижня рятувальники зафіксували близько 50 таких пожеж, а від початку року — 682. Їх загальна площа — орієнтовно 53 га.

Про це розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС у Львівській області Ігор Брегін.

За словами Ігоря Брегіна, рятувальники Львівщини постійно проводять рейди та розповідають жителям області про заборону на спалення сухостою.

“Виявлено 155 порушників правил пожежної безпеки, яких притягнуло до адміністративної відповідальності. Роз’яснювальною роботою охоплено близько 20 тисяч громадян”, — говорить Ігор Брегін.

Рятувальники Львівщини нагадують, що в першу чергу пожежі завдають шкоди екології. Крім того, це додаткове навантаження на рятувальників. Такі пожежі швидко розповсюджуються та нерідко переростають у лісові пожежі.

“В цьому році у п’яти випадках пожежі перейшли у лісові, 16 пожеж перейшли в пожежі торфу. В цьому році є одна травмована людина внаслідок таких пожеж, у минулому році — троє людей”, — говорить Ігор Брегін.

Рятувальники нагадують, що порушників пожежної безпеки будуть притягувати до адміністративної відповідальності. З паліїв стягуватимуть штраф: від трьох до шести тисяч гривень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Якщо пожежі на значних площах або до цього залучені юридичні особи, допущені пожежі в заповідниках, штраф буде збільшено до 30 тисяч гривень”, — додає Ігор Брегін.


Джерело: Суспільне мовлення України