Суспільне мовлення

На Львівщині в підвалі знайшли тіла чотирьох людей: що відомо

Ввечері, 9 серпня, у підвалі двохповерхового будинку в селі Повітно Львівського району знайшли мертвими чотирьох людей. За попередніми даними, вони отруїлись газами від гниття картоплі.

Про це повідомили на Facebook-сторінці ГУ ДСНС Львівщини.

Рятувальники зазначають, о 19:45 до них надійшло повідомлення, що в підвалі житлового будинку четверо людей отруїлися невідомою речовиною. На місце події виїхали надзвичайники, відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувальної частини, медики, поліцейські та фахівці інших невідкладних служб.

Фото з місця події. ГУ ДСНС Львівщини

Вони з’ясували, що четверо людей зайшли у підвал будинку, де зберігалася картопля, і ймовірно втратили свідомість через вдихання небезпечних газів. Працівники пожежно-рятувального відділення витягнули тіла цих людей на поверхню. Через отруєння загинула 67-річна жінка та троє чоловіків віком 71, 45 та 52 роки.

“Така висока концентрація газів ймовірно могла виникнути через процес гниття картоплі, яка була в підвальному приміщенні. Під час розкладу органічних матеріалів, таких як картопля, виникають різні хімічні реакції, які можуть виділяти небезпечні гази” — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Рятувальники обгородили місце події та провели розвідку житлового будинку. Причини та обставини події встановлюють правоохоронці.


Джерело: Суспільне мовлення України