Суспільне мовлення

На Львівщині упродовж тижня від COVID-19 померли четверо людей

Упродовж минулого тижня на Львівщині від ускладнень, спричинених коронавірусом, померли 4 людей. Усі вони мали супутні захворювання, розповіла Суспільному головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Тімко-Іванченко.

З 27 січня до 2 лютого на Львівщині провели 5312 досліджень. З них позитивними виявилися 257 випадків. За тиждень до того підтверджених випадків захворюваності на коронавірус було 123.

“Зростання захворюваності можна пов’язати і зі зміною генотипу вірусу. За результатами секвенування, ми знаємо, що на Львівщині циркулює омікрон В А5.2 та BQ1.10, BF 14. Що більше людей провакцинується, тим менше буде хворих”, — каже головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Тімко.

За словами Наталії Тімко, також зросла кількість людей, які хворіють на ГРВІ. Аби запобігти захворюванню слід:

“Одягатися відповідно до температурного режиму, щоб не переохолоджуватися і не перегрівалися. Якщо хтось кашляє-пчихає, бажано до такої людини не підходити ближче, ніж на метр. Люди повинні дотримуватися кашльового етикету — кашляємо у серветку чи передпліччя. Крім цього вживаємо вітамінізовану їжу, провітрюємо приміщення”, — додає Наталія Тімко.

Також людям радять вакцинуватися. За словами Наталії Тімко, минулого тижня у Львівській області щепили 1911 людей. З них 319 дітей віком 5-11 років.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Львові протягом місяця від коронавірусу вакцинувались понад 18 тисяч людей


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин