Суспільне мовлення

На Львівщині троє людей отруїлися грибами

На Львівщині протягом минулого тижня у обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ зафіксували три випадки отруєння грибами. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У стані середньої важкості до лікарні потрапили 25-річна та 59-річна жительки Яворова. Жінки вживали у їжу лісові печериці. Лікарям пацієнтки розповіли, що варили гриби менше 10 хвилин.

Також до Львівської обласної лікарні у легкому стані потрапив 68-річний львів’янин. Симптоми отруєння в чоловіка з’явились після споживання смажених грибів гливи. За словами чоловіка, перед приготування, він не відварив гриби.

Після того, як пацієнтам надали допомогу, їх виписали з лікарні. Загалом цієї осені зареєстрували 6 випадків отруєння грибами.

Основні симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності. Ознаки отруєння можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.

Першочергово потрібно знати, яким саме грибами людина отруїлася. Необхідно негайно викликати швидку, а до її приїзду людині варто давати пити багато рідини разом зі сорбентами. Після надання первинної допомоги дайте випити хворому міцний чай, каву, або злегка підсолену воду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Не можна вживати будь-які ліки та їжу, а також алкогольні напої та молоко – це може прискорити всмоктування токсинів грибів у кишківнику.

На Львівщині через укуси змій госпіталізували двох людей


Джерело: Суспільне мовлення України