Суспільне мовлення

На Львівщині трапилось дві ДТП за участі дітей-велосипедистів: загинув 11-річний хлопчик

За минулу добу, 8 серпня, на Львівщині трапились дві аварії за участі дітей на велосипедах. Унаслідок зіткнення 11-річний хлопчик загинув, а 13-річну дівчинку доправили у реанімацію.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

Перша ДТП трапилась близько 17:15 у селі Опака Дрогобицького району. Тоді 32-річний водій мікроавтобуса “Volkswagen Transporter” збив 11-річного велосипедиста. Хлопчик отримав важкі травми та попри зусилля медиків помер у кареті “швидкої”.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 — порушення правил безпеки дорожнього руху. Якщо провину водія встановлять, йому загрожує ув’язнення на строк до 8 років, а також позбавлення водійських прав до трьох років.

Другий випадок стався близько 19:20 у селі Двірці Червоноградського району. Тоді 50-річний чоловік за кермом “Volkswagen Transporter” зіткнувся з 13-річною велосипедисткою. Через це мешканка району отримала травми. Дівчинку госпіталізували у реанімаційне відділення.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 через порушення правил безпеки дорожнього руху. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати авто на строк до трьох років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Обставини, за яких трапилися аварії, встановлюють.


Джерело: Суспільне мовлення України