Суспільне мовлення

На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів

На Львівщині судитимуть 38-річного жителя Запоріжжя та 33-річного жителя Київщини. Чоловіки намагались перетнути кордон із підробленими документами. Про це повідомили на Facebook-сторінці Нацполіції Львівської області.

Слідчі встановили, що чоловіки підробили посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії: внесли в документи неправдиві відомості про визнання їх непридатним до військової служби за станом здоров’я. Фальшиві документи вони пред’явили на пункті пропуску “Мостиська-Залізнична”.

Чоловікам повідомили про підозру у підроблення та використанні завідомо підробленого документа (ч.1 та ч.4 ст.358 ККУ). Максимальне покарання передбачене санкціями статей – обмеження волі строком до двох років.

Слідчі завершили досудові розслідування та скерували обвинувальні акти на розгляд суду.

“Усього за період дії режиму воєнного стану дізнавачі поліції Львівщини відкрили 1095 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону України з метою ухилення від мобілізації та військової служби”, – повідомляють у Нацполіції Львівської області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Слідчі Львівщини завершили досудові розслідування у 365 кримінальних провадженнях.

Що відомо

  • Указом Президента України Володимира Зеленського від 24.02.2022 в Україні введено воєнний стан.
  • Президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження в країні загальної мобілізації через початок повномасштабної війни з Росією.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин