Суспільне мовлення

На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів

На Львівщині судитимуть ще двох ухилятнів від мобілізації. Чоловіки, під час дії воєнного стану, намагалися виїхати за кордон за допомогою підроблених документів. Про це повідомили на Facebook-сторінці Нацполіції Львівщини.

Правоохоронці встановили, що 37-річний харків’янин та 42-річний полтавчанин, за допомогою спільників, отримали документи у які були внесені неправдиві відомості, що звільняють від мобілізації.

“Ці підроблені документи вони в подальшому пред’явили інспекторам прикордонної служби під час спроби перетнути державний кордон України з Республікою Польща в пункті пропуску “Рава-Руська-Гребенне”. Проте, в обох випадках прикордонники виявили, що документи містять ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці завершили досудові розслідування у кримінальних провадженнях відкритих за за ч.5 ст.27 ч.1 ст.358 (Пособництво у підробленні документів) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти скерували до суду. Чоловікам загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до двох років.

Читайте також

Виготовляла медичні довідки для ухилянтів: у Львові судитимуть чиновницю міськради

На Львівщині затримали чоловіка на спробі організувати виїзд ухилянта за кордон

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині правоохоронці вдруге затримали закарпатця, який переправляв ухилянтів за кордон


Джерело: Суспільне мовлення України