Суспільне мовлення

На Львівщині створили “Банк одягу” для переселенців

У Червонограді, що на Львівщині, створили “Банк одягу” для переселенців. Для цього облаштували окреме приміщення у гуманітарному штабі. Сюди звернутись можуть усі офіційно зареєстровані вимушені переселенці. Їм безкоштовно запропонують обрати білизну, одяг та взуття.

У “Банк одягу” прийшла переселенка із Миколаївщини Ірина Яновська. Жінка підбирає одяг для восьмимісячної доньки. У Червонограді сім’я Ірини живе із березня.

“Пожили в окупації з тими тварюками три неділі. Ми бачили, що таке “русский мир”, їхню армію в білих капцях резинових і занехаяних вояків. І потім, як тільки наше село звільнили, ми відразу рванули сюди. “Банк одягу” дуже потрібний, бо тих коштів, які виплачує держава, нам не вистачає. В мене дитина — алергік. На харчування майже всі виплати виходять.Тому приходиться вдягатися або секонд-хенди, або в таких місцях”, — каже Ірина Яновська.

На Львівщині створили “Банк одягу” для переселенців. Суспільне Львів

У “Банку одягу” можна знайти білизну, одяг, взуття, зокрема, зимове.

“Багато місцевих приносило одяг, багато одягу приїжджало з-за кордону від різних донорів. Тому ми вирішили зробити таку точку видачі і прийому одягу. В нас є фактично все – і білизна, і взуття, і верхній одяг, штани, плаття. Є на дітей, є на дорослих, на жінок та на чоловіків”, — каже координаторка гуманітарного штабу Анастасія Безпалько.

Черга в "Банк одягу"

Черга в “Банк одягу”. Суспільне Львів

Вибрати безкоштовно необхідні речі можуть ті вимушені переселенці, які офіційно зареєстровані у Червоноградській громаді.

“Аби отримати одяг, люди приходять, обирають його, пишуть розписку, кілограми, скільки вони отримали. Пишуть вагу і який одяг саме”, — каже волонтер гуманітарного штабу Михайло Новосад.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У “Банк одягу” можуть приносити речі всі охочі. Це може бути новий або вживаний одяг в хорошому стані. Зараз у Червоноградському районі, за даними Львівської обласної військової адміністрації, зареєстровані понад 14 тисяч переселенців.

У Львові облаштують центр для проживання переселенців з інвалідністю


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин