Суспільне мовлення

На Львівщині стартує обмін ламп розжарювання на енергоощадні: як це зробити

На Львівщині стартує програма українського уряду за підтримки Євросоюзу з обміну ламп. Кожен охочий зможе обміняти старі лампочки розжарювання на нові, сучасні й енергоефективні. Про те, як це можна зробити, дізнавалося Суспільне.

Заміна ламп розжарювання на енергоефективні допоможе знизити рівень споживання електроенергії та заощадити на оплаті за світло. Обміняти лампочки можна у два способи.

“Метод перший — потрібно зареєструватися в “Дії”. “Дія” буде вимагати верифікації клієнта. Після цього надійде сповіщення, в якому повідомлять, де людина може з’явитися за обміном лампочки. Варіант другий – в порядку живої черги. Якщо людина не має “Дії” або не хоче реєструватися в цій акції, може фізично з’явитися у відділенні “Укрпошти”. Лампочки будуть у всіх наших відділеннях – як у містах, так і в селах”, — каже заступник директора Львівської дирекції з розвитку мережі “Укрпошти” Андрій Данилів.

Обміняти старі лампочки на сучасні можуть лише повнолітні громадяни. При собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код. За умовами акції потрібно принести п’ять ламп розжарювання, а натомість отримати п’ять енергоефективних.

“Нам привезли два види лампочок. Це є енергозберігаючі лампочки, “ледівські”. Вони є широкого і вузького цоколю. Сьогодні ми вже проводили перший обмін, мали клієнта. Він обмінював лампочки вузького цоколю. Він приніс нам 5 справних старих лампочок такого формату і ми обміняли йому на нові енергозберігаючі”, — каже операторка поштового зв’язку Анна Волгіна.

Обміняти старі лампи на енергоощадні можна у відділеннях “Укрпошти”. Суспільне Львів

Львівщина вже отримала перші 100 тисяч LED-ламп. Загалом доставлять понад 1 мільйон на область. Тим часом енергетики наголошують на важливості економії електроенергії.

“В такій ситуації, як ми зараз є, будь-яка економія є важлива і суттєва. Якщо будуть менше використовувати люди електроенергію, люди і підприємства, то і відключень буде менше. А лампочка “ледівська” економить орієнтовно 60-70% порівняно зі звичайною лампочкою розжарювання. Плюс вона не потребує часу на розігрів, вона не мерехтить”, — каже речниця “Львівобленерго” Галина Петрушка.

У відділеннях “Укрпошти” обмінюватимуть лише справні лампи розжарювання. Участь у акції можна взяти лише один раз. Повноцінно програма має запрацювати вже до кінця місяця.

Читайте також

На Львівщині через перевищення ліміту застосовують аварійні відключення

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ймовірно вибухнув акумулятор. У Львові на пожежі травмувався чоловік


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин