Суспільне мовлення

На Львівщині стартувала посівна кампанія

На Львівщині розпочали посів ярих сільськогосподарських культур. Цього року посівна площа під врожай 2023 року становитиме орієнтовно 745, 8 тисяч га. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У 2023 році підприємства планують засіяти на Львівщині майже 425 тисяч гектарів землі, а господарства населення — близько 321 тисячі гектарів. Порівняно з минулим роком площа посіву сільськогосподарських культур зросла на 0,7 тисяч га.

“Весняна посівна кампанія буде інтенсивною, оскільки в умовах 2022 року аграрії області не змогли забезпечити посів озимого клину у запланованих обсягах. В ході весняної кампанії треба забезпечити посів недосіяних площ озимих і посів ярих культур. Попри все прогнозуємо збільшення площ посіву в цілому та виробництво валової продукції рослинництва не нижче обсягів минулого року”, — розповідає заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

На цьому тижні на Львівщині вже розпочали посів ярої пшениці та ярого ріпаку у Червоноградському, Стрийському та Львівському районах області. Станом на 24 березня вдалось посіяти 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На Львівщині для збільшення посівної площі використають розліснені ділянки


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин