Суспільне мовлення

На Львівщині скажений собака покусав господаря

У Городоцькій громаді домашній пес, який захворів на сказ, покусав господаря. Чоловіку та ще трьом членам родини, які контактували з собакою, надають допомогу. Про це повідомила в.о. завідувача відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних хвороб Ірина Фесенко.

Через день після інциденту собака помер. Під час епідеміологічного дослідження фахівці встановили, що тварина була хвора на сказ. Господар та троє людей, яких подряпав та заслинив пес, отримують антирабічну терапію — курс вакцинації від сказу.

Ірина Фесенко радить у випадку, якщо вас вкусила чи подряпала безпритульна або домашня тварина, якнайшвидше звернутися у медзаклад.

“Сказ — гостре інфекційне захворювання, яке вражає центральну нервову систему і воно є смертельно небезпечне. Людині вірус сказу передається від хворих тварин через укуси, ослинення чи подряпини шкіри особливо, якщо є мікротравми”, — каже фахівчиня.

За статистикою Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб, від початку року в області зареєстрували шість випадків, коли люди контактували з хворими на сказ тваринами.

Читайте також

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Сумській області зафіксований перший в Україні випадок зараження новим штамом COVID-19


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин