Львівський портал

На Львівщині синоптики прогнозують грозу, шквали та град

Мешканців Львівської області попереджають про суттєве погіршення погоди. Вдень, 24 травня, слід чекати грози, сильного вітру та навіть граду. Про це Львівському порталу повідомили у регіональному гідрометцентрі.

Синоптики прогнозують грози та град як в області, так і по Львову. У зв’язку з несприятливими погодними явищами, Львівський регіональний центр з гідрометеорології оголосив перший рівень небезпечності – жовтий, який означає, що погода у регіоні може призвести до пошкоджень лісів чи елементів інфраструктури.

За даними Sinoptic.ua, 24 травня температур вночі коливатиметься у межах 14-16 градусів тепла, вдень – 19-27 градусів із позначкою «плюс».

Мешканців Львівщини закликають дотримуватись правил безпеки під час негоди:

  • якщо під час грози ви перебуваєте вдома, зачиніть всі вікна та двері, у приміщенні не повинно бути протягу, подалі тримайтеся від електроприладів;
  • якщо негода застала вас на вулиці, намагайтесь не ходити попід карнизами будинків, а також тримайтеся подалі від розлогих дерев, рекламних щитів та ліній електропередач;
  • уникайте металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач;
  • не ховайтесь від зливи під деревом – воно притягує блискавки! Крім того, є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру;
  • якщо гроза застала вас в автомобілі, не потрібно його покидати, закрийте вікна і опустіть антену. Авто у жодному випадку не можна паркувати під деревами або високими конструкціями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-23 14:35:36